Eget Apotek NO Nettapotek i Norge
Norsk telefonnummer:
Internasjonal telefon:
Norsk telefonnummer:
Internasjonal telefon:
Handlekurv: NOK 0.00
Gratis leveranse for bestillinger over €200

Utredning, behandling og medisinering av erektil dysfunksjon hos menn

Hva er impotens for noe? 

Erektil dysfunksjon er en tilstand der en ikke innehar evnen til å gjennomføre et samleie grunnet manglende ereksjonsevne, men definisjonen varierer. Dette blir også kalt impotens, og tilstanden oppstår hyppigere hos eldre, men ikke utelukkende. Det er også vanligere og stadig flere som trenger utredning for impotens hos yngre menn. Så hva betyr det å være impotent? 

Hvordan gjøres en utredning for erektil dysfunksjon? 

For å kunne sette diagnosen kreves det symptomer på 25% av tilfeller med ønskelig hardhet. Her må det også skilles mellom psykiske og fysiske årsaker til impotens. Diabetes er en faktor hos eldre som har særs betydning for ereksjonssvikt, og mellom 30-50% med denne diagnosen sliter. Manglende morgenereksjon og stivhet ved onani er indikasjoner på en fysisk årsak.

Årsaker til impotens hos yngre menn

Ifølge NHI er depresjon, stress for prestasjonsangst under samleie og dårlige tidligere seksuelle hendelsenes de vanligste årsakene til svak ereksjon for unge. Det hevdes også at en av 20 mannfolk i 40 årene opplever dette. Denne tilstanden fører også med seg symptomer som dårlig selvfølelse og svakere partnerforhold.

Økende ereksjonssvikt i alder

Norsk Helseinformatikk forteller også at studier peker til en økende grad av ereksjonssvikt i høyere alder, men det er det gjerne fysiske grunner til. Når man blir eldre synker testosteronnivået og sekslysten synker. Andre indikasjoner på fysiske årsaker kan være:

Uansett årsak så finnes det en rekke behandlinger som kan hjelpe de som sliter.

Liste over noen erektil dysfunksjon behandlinger

De aller fleste kan fiske erektil dysfunksjon gjennom behandling eller medisin. Det første steget er å finne årsakssammenhengen. Symptomer er et godt sted å starte for å kunne finne korrekt behandling. Legemidler og piller som medisinering er blant de mer effektive tiltakene for å kurere problemet. Å fikse problemet er ikke nødvendigvis bundet til medisinering. Samtalebhandling kan også være effektivt hvis problemet er psykisk preget. Angst, stress og tidligere hendelser kan prege seksuelle lyster og følelser. Dårlig selvfølelse og negative tanker kan føre til en selvforsterkende spiral det er tøff å bryte. Å åpne opp om tanker og bekymringer kan lette på presset og gjøre en mer selvsikker og trygg med seksualiteten sin. Å prate med partneren vil også føre til en mer intim og større forståelse som kan gjøre det lettere å bryte ut av spiralen.

Behandle erektil dysfunksjon med medisiner

Noen av de meste effektive medisinene og virkemidlene som:

Disse innehar vasodilatoriske egenskaper som gir økt gjennomstrømning av blod i penis gjennom å åpne blodårene. Helsenorge hevder at en fjerdedel av menn benytter dette som ereksjonssviktsbehandling. Dersom tilstanden er kronisk vil man kunne kvalifiseres til blå resept på apoteket. Om du skal benytte deg av piller er det viktig å lese instruksjonene nøye. Brukerveiledningen informerer deg om dosering, bruksområder og frarådelser. Normalt skal de inntas mellom en halv til en hel klokketime før samleie for optimal effekt. Medisineringen skal kunne hjelpe rundt syv av ti, ovenfor de nevnte årsakene. I de tilfellene der legemiddelene ikke fungerer er injeksjoner i penis en annen løsning. For å unngå skader og uheldige hendelser erd det viktig at legen spesifiserer injiseringspunktet på penis med nøyaktighet.

Bivirkninger og frarådninger ved behandling av ereksjonssvikt

Til tross for at legemidlene er utrolig effektive kan det forekomme bivirkninger. Det er ikke uvanlig å oppleve hodepine og rødme, men det er sjeldent et grunnlag for å slutte. I tillegg til bivirkningene er det forhold som medfører at medisinering ikke bør benyttes for noen personer som:

  • Bruker medisiner som inneholder nitroglyserin
  • Har alvorlig hjertesykdommer
  • Har høyt eller lavt blodtrykk
  • Har hatt slag innen de siste 12 ukene
  • Har ereksjoner som er smertefulle

Velg den rette behandlingen for deg

Av de som sliter med impotens finner de aller fleste en effektiv kur. Enten det er psykiske eller fysiske forhold som forårsaker lidelsen finnes det gode måter å få ereksjonen tilbake på. Medikamenter og legemidler hjelper i stor grad de aller fleste med fysiske årsaker. Samtaler og åpenhet er derimot en mer passende måte dersom problematikken er psykisk bundet. Uansett hva årsaken er finnes det hjelp for deg, det handler bare om å finne roten til problemet og deretter benytte seg av korrekt fremgangsmåte. Helsepersonell vil alltid ha gode råd, så det anbefales alltid å ta kontakt dersom du er i tvil om behandling og utredning.

Min konto