Eget Apotek NO Nettapotek i Norge
Norsk telefonnummer:
Internasjonal telefon:
Norsk telefonnummer:
Internasjonal telefon:
Handlekurv: NOK 0.00
Gratis leveranse for bestillinger over €200

Hvordan måle, øke og kjøpe testosteron hos menn på best måte i Norge?

Noen symptomer på mangel på testosteron hos menn 

For lavt nivå eller manglede testosteronmengde i kroppen vil som regel gjøre deg både slapp, trøtt og redusere sexlyst og energi i hverdagen. Dessverre er det mange menn som ikke er klar over mangel på testosteron. Ifølge Aleris sliter 20% av 60-åringer, 30% av 70-åringer og hele 50% av 80-åringer med lavt testosteronnivå. De mest kjente symptomene varierer noe, men mindre seksuelt behov, ereksjonsproblemer og mindre energi i hverdagen er de mest gjennomgående problemene. Humørsvingninger, hårvekst, søvnkvalitet og vekt er heller ikke uvanlige endringer. Testosteron er gjerne kjent som det mannlige kjønnshormonet og påvirker både lyst, energi og kroppssammensetning. Mengden vil derfor påvirke både oppførsel og humør i svært stor grad. Så hva er et som påvirker testosteronnivået og hvor mye produserer kroppen? Det naturlige testosteronproduksjonen varierer i løpet av livet og menn har gjerne en høyere mengde enn kvinner. Dette medfører at menn har mer hår, større muskler og en mørkere stemme. I løpet av livet vil produksjonen øke gjennom puberteten og deretter gradvis avta i løpet av livet. Det naturlige aldringssymptomer får man ikke påvirkety i særlig stor grad, så å slite med for lite testosteron kan være særs slitsomt.

Dette er hvordan måle testosteronnivået ditt

Mengden testosteron måles i nanogram per desiliter og gjøres vanligvis hos fastlegen via en blodprøve. En normal mengde ligger gjerne på mellom 200 til 1200 ng/ dl. Heldigvis finnes det enkle måter for å finne ut om du har for lite testosteron. Hvordan måle testosteron kan også gjøres på andre måter. Tester på nett kan gi deg en god indikasjon på om symptomer som tilsier testosteronmangel. Her får du som regel en rekke ulike spørsmål på vanlige symptomer og dersom du sjekker av på nok vil du få en anbefaling om å få testen mengden i blodet ditt. Dersom faktisk har et for lavt nivå er det heldigvis mange gode tiltak og tilskudd som kan øke nivået.

Hva gjør man for å øke testosteronnivået sitt?

Å booste testosteronnivået har aldri vært lettere en nå. Du kan få tabletter, krem, gel eller andre tilskudd, men det kan også være gjennom trening, ernæring og kosthold. Når det gjelder trening er det gjerne styrketrening eller vekttrening som er mest effektiv. Flerleddsøvelser som knebøy, benkpress og markløft er utmerkede øvelser som tar i bruk de aller største muskelgruppene, og dermed aktivere en stor del av kroppen. Dersom du ønsker å øke mengden via kosthold er det lurt å øke inntaket av magnesium, Vitamin K og Zink. Grønnsaker, frø og nøtter er gode kilder til både mineraler og vitaminer, og vil til tross for det mange tror være et like godt alternativ som kjøtt. Tilskudd kan også inntas som tabletter, påføres som gele eller injiseres. Denne typen behandling ved bruk av tilskudd bør samsvare med anbefalinger fra helsepersonell, og det er svært viktig å følge instruksjonene for tilskuddet.

Hvor kan jeg finne og kjøpe testosteron i Norge?

Et lite kort touch innom hvordan du skulle få økt mengden, men hvor man kan kjøpe testosteron i Norge er ikke alltid så lett å finne ut. Du kan alltids lete på nettet og finne en rekke ulike testosterontilskudd der. Før du går rett til kassa bør du ha gjort noen undersøkelser eller research på behandlingen du velger, dersom du kjøper på nettet. Det er ikke alt på nett som er godkjent og samsvarer med anbefalingene. Dersom du på andre siden velger en medisinsk behandling vil du få en bedre oppfølging og en profesjonell evaluering av hva og hvordan tilskuddet bør inntas. Der får man jevnlig oppfølging med blodprøver og effekten av behandlingen. Til slutt kan du også få kjøpt det i treningsbutikker og apotek.

Kort oppsummering av artikkelen

Testosteron mest kjent som det maskuline kjønnshormon og øker blant annet energinivået, sexlysten, hårmengde, kvaliteten på søvnen samt vekt og stemme. Hvordan man måler og påviser et lavt testosteron vil som regel skje gjennom blodprøver, og måles i nanogram per desiliter. Dersom du er usikker på om du skal sjekke deg kan du ta tester på nett som indikerer om du skal dra til legen. Hvis du først påvises lavt nivå kan du øke dette gjennom ernæring, eksersis og testosterontilskudd. Tilskuddene kan kjøpes, på nett, i butikk, på apotek og hos legen. Det kan være lurt å gjøre seg opp noen formening om hvilken måte man vil øke nivået sitt på, men dersom du først skal innta testosterontilskudd er det lurt å konsulterer med en lege.

Min konto